För deltagare

Allmogemarknadens framgång beror på alla underbara människor som deltar med tid, engagemang och kunnande under marknadsdagen. Många har varit med under åtskilliga år, vilket vi är djupt tacksamma för, men vi välkomnar ständigt nya deltagare inom allt som kan tänkas ha någon som helst koppling till 1800-talet:

– Hantverkare som håller gamla metoder vid liv.
– Lantraser, sådana som djuren såg ut förr i tiden.
– Försäljare av mat, dryck, prylar och upplevelser.
– Föreningar och museer som visar upp gamla föremål, metoder eller kort och gott kan berätta om hur det var förr.
– Skådespelare, musiker, dansare och andra som vill bidra till ett folkliv så som det kunde vara på en marknad på 1800-talet.

Skicka ett mejl till allmoge.frida@gmail.com eller ring Frida Concannon på 073 506 38 70 om du är intresserad av att vara med om en härlig upplevelse och tidsresa!

Det kan vara värt att veta att vi ställer stora krav på deltagarna (för besökarna räcker det med att betala inträde). Det är ju ni som gör marknaden till vad den är: den mest unika 1800-talsupplevelsen i landet.

Tänk igenom och se över dina kläder, rekvisita, varor och ditt framförande. Ställ Dig frågan – såg det ut så på 1800-talet? Du som är med för första gången eller är osäker: fråga oss!

Allmogemarknadens överlevnad och berättigande hänger på att allt som andas 1900-tal och 2000-tal är totalt bannlyst!

Inga påsar, inga kassar, ingen plast, inga färgglada etiketter, ingen öppen reklam.

Grått eller brunt papper och snöre gäller. En grå papp som påminner om ”lumppapp” finns på Biltema. En rulle målarskyddspapper för 49 kr.

Till smakprov finns engångsskedar i trä. Förbered gärna hemma att göra strutar, knyt ett snöre i botten så håller det för tunga varor. Måste du väga, så gör det med en besman eller en gammal balansvåg av bordsmodell.

Tänk på att ta betalt i riksdaler (i riksdal = 1 krona).

Om ersättningar och arvoden
Ett normalt år deltar ungefär 300 personer i Allmogemarknaden. Det stora flertalet gör det utan någon som helst ersättning, mer än att det är så otroligt roligt att vara med. Något annat skulle aldrig fungera.
För några av er är insatsen så stor att det vore orimligt att begära att ni skulle ställa upp gratis och betala era egna kostnader för att vara med. I dessa sällsynta fall gäller att alla avtal om någon form av ersättning ska vara klara innan marknadsdagen, medan ersättningen betalas ut så fort som möjligt efter marknadsdagen.
Du som har träffat avtal om att få milersättning och ska få den direkt av Allmogemarknaden, använd gärna den här blanketten: reserakningjam15

Fakturor och liknande ställs till

Teaterstickorna/Allmogemarknaden

Frida Concannon

Bivägen 10

55466 Jönköping

Det går bra att skicka dem per epost till patrick.concannon52@gmail.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s