Om

Anders Halldén tog i början av 1990-talet initiativ till ett arrangemang som så långt det är möjligt skulle efterlikna en marknad så som den kunde ha sett ut på 1850-talet. 1994 anordnades den första Allmogemarknaden och fram till och med 2013 har den arrangerats varje år (utom två) på Hovrättstorget i centrala Jönköping den andra söndagen i september. En stor mängd eldsjälar, organisationer och frivilliga har bidragit till att marknaden har växt, utvecklats och idag är landets främsta arrangemang med fokus på 1800-talet.

Från och med 2014 arrangeras Allmogemarknaden av Amatörteaterföreningen Teaterstickorna, som i flera år har ansvarat för skådespel, kostymer och annat som ger den där speciella känslan av att man kommit in i 1800-talet när man passerar entréerna.

Till vår hjälp har vi hundratals frivilliga deltagare, allt ifrån glada amatörer till flera som vet allt om hur det var på 1800-talet.

Den som försöker hålla ihop alla trådarna kallas Marknadskoordinator och den posten innehas för tillfället av Frida och Patrick Concannon. De når du bäst per mejl, patrick.concannon52@gmail.com , det går också att nå de på telefon: 073 506 38 70

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s